HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures

Een mening mag kenbaar gemaakt worden

Een mening mag kenbaar gemaakt worden. Elke mening telt, ook die van jou. Door je mening te geven, laat je zien dat je ook iets te vertellen hebt. Laat je mee zien dat je je zelf op waarde schat. Het is dus belangrijk je mening te geven.

Het geven van een mening, is wel iets geheel anders dan ongefundeerd maar iets roepen en dat is wat er de laatste tijd vaak gebeurt, helaas. Waardoor diegenen die wel een gefungeerde mening hebben, dan juist maar niets zeggen, omdat diegenen die met hun mening de anderen willen overschreeuwen, jouw mening zullen afbranden.

En toch, een mening mag kenbaar gemaakt worden. Het zou alleen zo fijn zijn als we respect hebben voor elkaar mening en daar ontbreekt het wel aan. Want evenzoveel mensen als er zijn, evenzoveel meningen kunnen er zijn. Dat is nu juist het mooiste van het geven van een mening. Je geeft jouw visie weer op een situatie. En de ander geeft zijn visie weer. En al ben je het met de mening van een ander niet eens, laat die ander in zijn waarde.

Inhaken op een ander zijn mening
Tegenwoordig kunnen we heel snel onze mening kwijt. Via social media tikken we een paar zinnetjes en de hele wereld leest mee. En heeft de hele wereld er dan ook iets over te zeggen. En er iets over zeggen, is iets anders dan een mening geven. We gaan dan vaak in op de mening die een ander heeft gegeven. Daar maken we opmerkingen over. Dat is niet je mening geven. Dat is een ander af willen branden, een ander zijn mening niet gunnen. Een ander voor gek willen zetten. En op een gegeven moment gaat het helemaal niet meer over datgene waar het in eerste instantie over zou moeten gaan. We dwalen dan helemaal af.

Laat jouw mening horen
Veel mensen haken tegenwoordig af. Doen niet meer mee in of aan een discussie, terwijl ze juist zoveel toe te voegen hebben. Ze zijn moe geworden van de commentaren op hun mening en kiezen om die reden er liever voor, zich niet meer te laten horen. Juist diegenen hebben zoveel zinvols te vertellen. Laat je niet ondersneeuwen door kritiek, elke zinvolle mening telt en we zouden er meer alert op moeten worden met zijn allen goed te kijken of we een mening geven of commentaar leveren. Daar zit een heel verschil in.

Je mening geven in een relatie
In relaties staan soms de echtelieden als twee kemphanen tegenover elkaar. Ze willen de ander overtuigen van hun mening en wijken geen meter. Je bereikt hier niets mee. Ja, dat je uit elkaar groeit, dat je de ander monddood maakt en is dat liefde? Leer te luisteren naar elkaar. Laat de ander uitspreken, zijn visie te mogen geven. Zo ontstaat begrip voor elkaar. Zo laat je aan elkaar zien dat je waardering hebt voor de ander zijn manier van leven. Vind je het lastig jouw mening te geven in een relatie, omdat de ander er altijd overheen wilt gaan en het liefste wilt dat je die mening volgt? Chat dan gerust eens met een medium of paragnost op www.mediums247.com.

In een relatie waarin jouw mening niet telt is gelijkwaardigheid ver te zoeken en zonder gelijkwaardigheid, kan een relatie niet groeien. Degene die zijn mening wilt opdringen, houdt onvoldoende rekening met de ander. Degene die zijn mening niet meer durft te geven, maakt zich klein en onzichtbaar. Zo ontstaan stiltes, meningsverschillen die er voor gaan zorgen dat jullie uit elkaar groeien.

Voorkom die stiltes, voorkom dat je je laat overrulen door de mening van je partner. Chat met een medium op www.mediums247.com en leer hoe jij jezelf gelijkwaardig kunt neerzetten in een relatie.

Liefdevolle groet, Von mediums247.com
 

Datum: 29-01-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten